Opis produktu
Ser Serovia Mozzarella. Mimo, iż nazwa mozzarella kojarzy się jednoznacznie z Włochami, to w przypadku MOZZARELLI Serovia, Serowarzy wykazali się mistrzowskim wyczuciem i idealnie skomponowali włoski smak z polskim akcentem, jakim jest wykorzystanie do produkcji wyłącznie mleka pochodzącego z własnego skupu w Polsce. Kluczem idealnej mozzarelli jest jej struktura, która zapewnia jej odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. To nieodzowny składnik pizzy, zapiekanek, czy tostów. Smak jest łagodny, delikatnie mleczny. Bardzo dobry do krojenia i tarcia na wiórki. Najlepsza temperatura do topnienia to ok. 280°C przez 5 minut. Zawiera nie mniej niż 38% tłuszczu mlecznego w suchej masie.
Składniki
Mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze poniżej 10°C i chronić przed światłem.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera mleko.
Producent
LUMIKO TRADE SP.Z O.O.SP.KOMANDYTOWA