Kategorie sklepu

Marka

o'Sole

O marce

o'Sole sobie

Opis produktu

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych.

Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu.

Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

Składniki

sól NaCI - 99,5%

azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%

substancja przeciwzbrylająca E 536

Adres producenta

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września

Adres zwrotny

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 99,5 g
Polecane produkty