Marka
o'Sole
O marce
o'Sole sobie
Opis produktu
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych.
Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu.
Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.
Składniki
sól NaCI - 99,5%
azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
substancja przeciwzbrylająca E 536
Adres producenta
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 99,5 g |