Opis produktu
Pod osłoną dopuszczalna bardzo niewielka otoczka spowodowana mocnym wędzeniem, kiełbasa krucha, łamliwa, struktura typowa dla kiełbasy średnio rozdrobnionej, barwa mięsa różowa do jasno czerwonej, barwa tłuszczu biała do kremowej. Kiełbasa o smaku typowym dla kiełbasy czysto wieprzowej, pieczonej, wyczuwalny zapach dymu oraz wyraźna nuta czosnku. Kiełbasa krucha, delikatnie soczysta, delikatnie okopcona dymem.
Składniki
mięso wieprzowe (126 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu) sól
maltodekstryna
czosnek
przyprawy
cukier
aromaty
ekstrakty przypraw
substancja konserwująca:
azotyn sodu E250
osłonka jadalna - jelito wieprzowe
Przechowywanie
Przechowywanie w temp. 1-6ºC.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Możliwa obecność:
selera, gorczycy, soi, mleka
(łącznie z laktozą).
Producent
SOKOŁÓW
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 1443kJ/348kcal |
tłuszcz | 30g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12g |
węglowodany | 0,6g |
w tym cukry | 0,6g |
białko | 19g |
sól | 2,1g |