Opis produktu
Kiełbasa śląska z kurczakiem firmy Nik-Pol. Kiełbasa drobiowo-wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Produkt wędzony dymem bukowo-olchowym. Wyrób pakowany w atmosferze ochronnej (MAP).
Składniki
mięso z kurczaka 59%, mięso wieprzowe 39%, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja
zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu, naturalna osłonka wieprzowa.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: 2°C do 6°C.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt bezglutenowy.
Producent
NIK-POL
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 910 kJ/220 kcal |
tłuszcz | 17g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,2g |
węglowodany | 1,9g |
w tym cukry | 0,2g |
białko | 15g |
sól | 1g |