Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Ciasto kruche w proszku.
Składniki
sól
cukier
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
mąka PSZENNA
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 1 porcja = 36 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1640 kJ | 590 kJ | 7 % |
Energia | 391 kcal | 141 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 16 g | 5,8 g | 8 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 10 g | 3,6 g | 18 % |
Węglowodany | 54 g | 19 g | 7 % |
w tym Cukry | 19 g | 6,7 g | 7 % |
Białko | 6,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,75 g | 0,27 g | 5 % |
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |