Opis produktu
Kremówka Papieska Premium z Cukierni Wadowice. Ciasto francuskie przełożone kremem waniliowym z dodatkiem alkoholu.
Składniki
Ciasto: mąka pszenna, margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), sól, przeciwutleniacze (estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, mieszanina tokoferoli), aromat naturalny, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (annato)]woda, sól, jaja, ocet. Do przełożenia: mleko, cukier, syrop glukozowy, olej roślinny (palmowy całkowicie, utwardzony), skrobia modyfikowana, emulgatory (mono idiglicerydy kwasów tłuszczowych, monoi diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), aromat wanilia burbon, barwnik (karoteny), sól, substancje aromatyczne, alkohol etylowy 96,3% ojb., woda, masło. Dekoracja: cukier.
Przechowywanie
Przechowywanie: temp. 6°C – 8°C.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Zawiera: mąka pszenna, jaja, mleko.
Producent
WADOWICE
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 358 kcal/ 1497 KJ |
tłuszcz | 25,19g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14,82g |
węglowodany | 26,73g |
w tym cukry | 16,6g |
białko | 3,2g |
sól | 0,24g |