Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Ciasto czekoladowe XXL w proszku
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1 % czekolada w proszku
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
glukoza
ekstrakt wanilii
cukier
sól
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g | (%)* |
---|---|---|---|
Energia | 1363 kJ | 504 kJ | 6 % |
Energia | 325 kcal | 120 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 15 g | 5,4 g | 8 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,1 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 43 g | 16 g | 6 % |
w tym Cukry | 21 g | 7,9 g | 9 % |
Białko | 4,8 g | 1,8 g | 4 % |
Sól | 0,69 g | 0,25 g | 4 % |
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |