Kategorie sklepu

Marka

Dr. Oetker

Opis produktu

Ciasto czekoladowe XXL w proszku

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

1 % czekolada w proszku

proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)

błonnik z cykorii

aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

glukoza

ekstrakt wanilii

cukier

sól

mąka PSZENNA

skrobia PSZENNA

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g (%)*
Energia 1363 kJ 504 kJ 6 %
Energia 325 kcal 120 kcal 6 %
Tłuszcz 15 g 5,4 g 8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,1 g 1,5 g 8 %
Węglowodany 43 g 16 g 6 %
w tym Cukry 21 g 7,9 g 9 %
Białko 4,8 g 1,8 g 4 %
Sól 0,69 g 0,25 g 4 %
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Polecane produkty