Marka
Sante
Opis produktu
Maca pszenna
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna pszenna jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Składniki
mąka pszenna 99,2%
sól morska
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1628 kJ / 384 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 81 g |
w tym cukry | 0,32 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,85 g |