Marka
Rama
O marce
Rama Smaż jak szef kuchni odkrywa sekret szefów kuchni, którzy do smażenia mieszają tłuszcze, dodając do oleju odrobinę masła czy margaryny, lub łączą różne oliwy i oleje. Rama do smażenia, dzięki zawartości miksu olejów najwyższej jakości, pozwoli każdemu w zaciszu własnej kuchni smażyć w sposób profesjonalny i smaczny. Niczym prawdziwy szef kuchni!
Rama jest najstarszą marką margaryny na rynku. Była pierwszą produkowaną i sprzedawaną na skalę przemysłową margaryną na świecie i dała początek tej kategorii produktów na rynku. W Polsce marka Rama pojawiła się w 1993 r. Od tego czasu zajmuje wysoką pozycję w segmencie margaryn do smarowania. Wśród konsumentów jest jedną z najbardziej popularnych margaryn – aż 92% konsumentów zna markę Rama.
Opis produktu
Zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6
Z mixem olejów: rzepakowy - słonecznikowy
Bez konserwantów
Bez pryskania nawet w wysokiej temperaturze
Bez oleju palmowego
Odpowiedni dla wegetarian.
Składniki
barwnik (karoteny)
oleje roślinne (78 %) (rzepakowy (72 %), słonecznikowy (4 %), całkowicie utwardzony rzepakowy (2 %))
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
woda
witamina D
aromaty
sól (1,5 %)
emulgator [lecytyny (w tym SOJOWE)]
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Adres producenta
Upfield Polska Sp. z o.o.,
Żwirki i Wigury 14,
02-092 Warszawa
Adres zwrotny
Upfield Polska Sp. z o.o.,
Żwirki i Wigury 14,
02-092 Warszawa
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 ml |
---|---|
Energia | 2597 kJ / 632 kcal |
Tłuszcz | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 6,8 g |
kwasy jednonienasycone | 44 g |
kwasy wielonienasycone | 18 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 1,3 g |
Witamina D | 6,8 µg (136 %¹) |
Kwasy Omega 3 (ALA) | 4,5 g |
Kwasy Omega 6 (LA) | 13 g |
¹% dziennej referencyjnej wartości spożycia. | |
ALA - kwas alfa-linolenowy; LA - kwas linolowy. |