Marka
Milko
Składniki
maślanka
żywe kultury bakterii mlekowych
mleko
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1,
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl
www.facebook.com/mlekpol
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie
ul. Kormoranów 1,
11-700 Mrągowo
www.mlekpol.com.pl
www.facebook.com/mlekpol
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Chronić przed światłem.
Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 24 godziny w temperaturze od 0°C do +8°C.
Wartości odżywcze | produktu w 100 ml | w porcji 250 ml | %RWS* w porcji 250 ml |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 200 kJ/48 kcal | 500 kJ/120 kcal | 6% |
tłuszcz w tym | 1,5 g | 3,8 g | 5% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g | 2,5 g | 13% |
węglowodany w tym | 5,0 g | 13 g | 5% |
- cukry | 5,0 g | 13 g | 14% |
białko | 3,5 g | 9,0 g | 18% |
sól | 0,10 g | 0,25 g | 4% |
*RSW - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8 400 kJ/2 000 kcal. | |||
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. |