Marka
Naturima
Opis produktu
Produkt przeznaczony do smarowania pieczywa i innych celów kulinarnych.
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
mleko odtłuszczone w proszku (1%)
sól (0,15%)
emulgator (lecytyna rzepakowa)
aromat
woda
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy - 45%, palmowy, kokosowy)
witaminy (A, D)
barwnik (karoteny)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
ZT "Kruszwica" S.A.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica
Adres zwrotny
ZT "Kruszwica" S.A.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica
www.ztkruszwica.pl
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +10°C.
Wartości odżywcze | 100 g | Porcja 10 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 3049 kJ/741 kcal | 305 kJ/74 kcal |
Tłuszcz | 82 g | 8,2 g |
w tym | ||
- kwasy tłuszczowe nasycone | 30 g | 3,0 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 38 g | 3,8 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 14 g | 1,4 g |
Węglowodany | 0,5 g | 0,05 g |
w tym | ||
- cukry | 0,5 g | 0,05 g |
Białko | 0,3 g | 0,03 g |
Sól | 0,15 g | 0,015 g |
Witamina A | 900 µg (113%*) | 90 µg (11,3%*) |
Witamina D | 7,5 µg (150%*) | 0,75 µg (15%*) |