Opis produktu
Dietan (Ayran) to kwaśny napój mleczny wytwarzany już w dawnych czasach przez mieszkańców wiosek w górach Kaukazu. Legenda głosi, że Ayran to tajemnica długowieczności na Kaukazie. Piękności z Kaukazu wiedziały, że aby mieć smukłą sylwetkę i piękną cerę, należy pić Ayran. Więcej informacji na stronie www.ayran.ee
Pod wpływem biologicznie aktywnych bakterii kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus napój jest naturalnie gazowany. Zawiera naturalny osad.
Składniki
pełne mleko w proszku
bakterie kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus
sól
woda
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Lightfood OÜ,
Pikk 4,
75101 Kose,
Estonia
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp. J.,
ul. Szyszkowa 35/37,
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.
Producent
JANSEN SP.Z O.O.
Wartości odżywcze | w 100 ml produktu: |
---|---|
wartość energetyczna: | 82 kJ / 20 kcal |
tłuszcz: | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,7 g |
węglowodany: | 1,6 g |
w tym cukry: | 1,1 g |
białko: | 1,1 g |
sól: | 0,80 g |