Marka
Bakoma
Składniki
kultury bakterii jogurtowych
białka mleka
aromat
mleko
jagody 0,9 %
cukier
borówki 0,9 %
mleko zagęszczone odtłuszczone
koncentrat soku z aronii
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
Elżbietów 48,
96-516 Szymanów
Adres zwrotny
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Przechowywanie
Należy spożyć do: data i nr partii na boku butelki lub na nakrętce. Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w 300 g | RWS* w porcji 300 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 394 kJ / 93 kcal | 1181 kJ / 279 kcal | 14 % |
Tłuszcz | 1,5 g | 4,5 g | 6 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 3,2 g | 16 % |
Węglowodany | 11,6 g | 34,8 g | 13 % |
w tym cukry | 11,3 g | 33,9 g | 38 % |
Białko | 8,3 g | 25,0 g | 50 % |
Sól | 0,15 g | 0,45 g | 8 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie 300 g stanowi jedną porcję produktu, dostarcza 25 g białka. |